dewan shah alam
Dewan Perkahwinan Shah Alam

Selalu menjadi keraguan untuk bakal pengantin memilih dewan atau lokasi perkahwinan untuk majlis persandingan mereka . Disini admin nak share tips memilih lokasi perkahwinan .

Hall perkahwinan Selangor
  • Sebelum memilih dewan/hall/lokasi perkahwinan benda pertama korang kena check “berapa bajet perkahwinan” untuk wedding korang . Terutamanya bab bajet sewaan hall/dewan/lokasi ini.
  • Lepas dah tahu bajet korang , start buat survey hall/dewan/lokasi perkahwinan yang dalam range bajet korang .
  • Pastikan korang tahu apa faktor wajib untuk setiap tempat yang korang bakal pilih ni , antaranya Tandas,Surau,Tapak Letak Kereta,Keluasan Tempat Letak Kereta,Penghawa Dingin atau Kipas .
  • Selepas semua faktor diatas ada dan lengkap baru korang tengok kelebihan lain yang di tawarkan oleh tempat tersebut .
  • Sebagai contoh dekorasi,kerusi meja,keluasan hall,keadaan hall .
Hall Perkahwinan Shah Alam

Pastikan semua di atas korang dah review , kalau semua ok jangan tunggu lama-lama sebab hall/dewan ni cepat penuh . 1 tahun sebelum orang dah start book jadi kalau semua di atas dah ok , dah boleh start agenda pertama iaitu BOOKING HALL !!

Semoga perkongsian ringkas ini boleh memudahkan korang semua yang still pening – pening lalat lagi .

Nak senang hubungi je kami tim konsultan kami insyaAllah boleh membantu korang .

Puan Ija – 018 205 2008